Sjove Klip For Børn

I denne klippe/klistre bog henvender Agnes Ingersen sig til de allermindste børn i dagpleje-, vuggestue- og børnehave-alderen der elsker at klippe/klistre og de voksne, der er omkring dem. Alle modellerne er meget enkle at klippe og gå til.

Modellerne er vist i en meget enkel version, for børn fra 1½ års alderen til skolealderen, og i en version med lidt større udfordringer, så børn fra skolealderen og op til 10 år også har nogle udfordringer.

Arbejdsbeskrivelserne er i et meget enkelt sprog, så uøvede kan være med. Børn der har lært at læse, kan arbejde på egen hånd. Skabelonerne er lavet i meget bløde former, så de er nemme at tegne af og klippe/klistre.

Materialerne, er karton, lim, rulleøjne, pompon’er og piberensere.
Modellerne er figurer, som børn er meget optaget af, feks. dyr, solen, månen og tog.

Bogen er velegnet til familier der vil være kreative, daginstitutioner og de yngste skoleklasser.

Lån på biblioteket

Alder: 1-10 år
Antal sider: 64
Udgivelsesår: 2010
ISBN: 978-87-992061-4-8

FIND BOGEN

Forlaget Ingersen er lukket, men vores restlager er til salg på SmuktHjem.dk. Du har også mulighed for at låne bøgerne på biblioteket.

Vil du se bogen som e-bog? Vi er i gang med at lave samtlige bøger til e-bøger, så du kan købe dem digitalt efter hånden som restlageret bliver udsolgt. Tilmeld dig nyhedsbrevet for at få besked når vi udgiver en ny.

LEKTØRUDTALELSE

Anvendelse/målgruppe/niveau
Bogen indeholder ideer til klip, der kræver, at barnet kan tegne og klippe efter en skabelon. I forordet fortæller Agnes Ingersen, at hun klipper, og børnene hjælper med at klistre og hænge klippene op i dagplejen. Børn fra 8 år kan selv. Mindre børn er afhængige af voksenhjælp. Bogen har ingen undervisningsrelevans

Beskrivelse
Som dagplejemor laver forfatteren mange klip og skabeloner. Dem deler hun ud af i Sjove klip for børn. Der er tale om simple motiver – fx en sol, måne, blomst og ko i karton, med rulleøjne og farvede piberensere. Bogen indeholder 20 skabeloner i fuld størrelse – klar til kopi. Mange af modellerne vil appellere til mindre børn. Børn i skolealderen kan selv klippe skabelonerne ud, men de vil i den aldersgruppe selv kunne lave lignende modeller. Der er arbejdsbeskrivelser ved hver model, hvor fremgangsmåden til færdigt ophæng beskrives. Bogens layout fremstår lidt uprofessionelt. Der er indsat fotos af dagplejebørn og forfatteren i færd med at klippe og klistre. På højresiden er et foto af den færdigklippede model. Forfatteren gør i forordet rede for sine pædagogiske overvejelser med klippearbejdet. Hun har en webshop, hvor man, udover bogen, kan indkøbe en materialepakke

Sammenligning
Motiver og skabeloner til enkle og simple former for klip og ophæng kan vi finde mange af på bibliotekets hylder

Samlet konklusion
Bogen giver flere ideer til klippe- og klistrearbejde med mindre børn i dagpleje og børnehave. Bogen fremstår i A4 format som en lidt privat og uprofessionel udgivelse

Lektørudtalelse
Lisbeth Thue Hansen

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.